Kwekkie het Vrolijke Eendje




Kwekkie het Vrolijke Eendje

- Katrina Squire

Kwekkie het Vrolijke Eendje woonde in het Bos van Plezier met haar vriendjes Hond en Schaap.

Kwekkie was altijd vrolijk, wat er ook gebeurde. Als het regende, was Kwekkie vrolijk want de regen kietelde haar staart en ze kon in de plassen spetteren. Als de zon scheen was Kwekkie vrolijk want het warmde haar veertjes op en maakte prachtige lichtstralen in het Bos van Plezier.
 Kwekkie was vrolijk aan het spelen met haar speelgoed, maar ze was nog steeds vrolijk als haar speelgoed brak, want dat betekende dat ze naar haar vriend Meneer Tijger de Speelgoedreparateur kon gaan.

Op een dag werd Kwekkie wakker met een super vrolijk idee: misschien kon ze andere dieren helpen zo vrolijk te maken als zij is!
 Ze begon bij Knorrige Grondeekhoorn. Die ochtend verborg ze zich voor zijn huis totdat hij naar buiten kwam, en dan maakte ze drie salto's zo door zijn tuin. Kwekkie kon niet zo goed salto's maken, dus ze leek een beetje op een gele tornado die door het bos raasde, met een vlaag van veren haar.

Toen Knorrige Grondeekhoorn haar verschrikkelijke salto's zag, lachte hij zo plotseling dat de melk die hij aan het drinken was door zijn neus naar buiten kwam!
Vervolgens vond Kwekkie Freddie de fronsende vis. Ze plakte drie munten op haar voeten en zodra Freddie voorbij kwam zwemmen in de beek, begon Kwekkie te tapdansen op het kiezelstrand. Eenden zijn waarschijnlijk de slechtste tapdansers ter wereld, omdat hun voeten gewoonweg te groot zijn om goed te tappen, maar Kwekkie danste totdat een van de munten van haar voeten afvloog en haar zo in haar gezicht raakte!
Freddie kon eigenlijk niet stoppen met fronsen, hij was tenslotte een fronsende vis, maar wat hij wel kon doen was omver rollen in het water zodat zijn frons ondersteboven kwam te staan en het op zijn minst leek alsof hij daadwerkelijk aan het lachen was.
 Kwekkie was zo blij met haar succes tot zover dat besloot een glimlach te halen bij Camilla de klagende koe. Camilla was bezig met een reeks van klachten toen Kwekkie bij het weiland aankwam, maar Kwekkie marcheerde zo naar haar toe en onderbrak haar met een liedje.
Kwekkie had een nogal eend-achtige stem, en eenden staan niet erg bekend om hun zangtalenten, dus Camilla werd verrast door de onderbrekende eend die zo'n raar geluid maakte en stopte gelijk met klagen. Kwekkie maakte haar liedje speciaal voor Camilla af "...CAAAAmillllllllAAAAA de KOOOOooooEEEEE!" en Camilla kon niet anders dan een beetje glimlachen toen ze hoorde dat haar naam op zo'n verschrikkelijke manier werd gezongen.
De volgende ochtend toen Kwekkie wakker werd, gebeurde er iets vreemds. Ze sprong niet vrolijk zingend uit bed. Ze maakte geen salto richting de badkamer, en ze hinkelde niet naar de keuken. Ze deed haar mantel om en sjokte naar buiten om op haar veranda te zitten zonder ook maar een keer te glimlachen.
 Hond en Schaap kwamen voorbij om te zien waarom ze niet al aan het dansen was door de weide, en vonden haar zittend voor haar huis.

"Ik denk dat ik mijn vrolijkheid kwijt ben," zuchtte Kwekkie.

"Onzin," zei Schaap.
"Belachelijk," zei Hond.
"Onmogelijk!" piepte een vogel uit een nabijgelegen boom.

Kwekkie probeerde te glimlachen maar kon alleen maar haar wenkbrauw optillen.









Gealarmeerd kwamen Hond en Schaap met een plan. Schaap ging rustig bij Kwekkie zitten terwijl Hond in het bos verdween. Een tijdje later kwam hij terug met Knorrige Grondeekhoorn, Freddie en Camilla.

Hond telde tot drie, "Een...twee...DRIE!" en Camilla begon al loeiend een verschrikkelijk lied te zingen terwijl Freddie uit een kom water sprong die Hond vasthield en begon te tapdansen. Knorrige Grondeekhoorn verraste iedereen toen door een spectaculaire handstand te doen!
 Kwekkie tilde haar wenkbrauwen op zoals eerst, maar deze keer tilden ze ook de hoeken van haar ogen op. Haar ogen zorgden ervoor dat haar snavel omhoog krulde tot een glimlach, en voordat ze het wist, was ze aan het giechelen en rolde ze over de grond terwijl ze haar middel vasthield van het lachen: een zingende koe, een tapdansende vis en een turnende grondeekhoorn!
"Als je iedereen zijn dag zonnig maakt, kun je het niet helpen dat het jouw wereld ook lichter maakt, Kwekkie," heeft Schaap wijselijk waargenomen.

Kwekkie, Hond en Schaap klapten voor het trio van vrolijkmakers voordat ze vrolijk wegspatten in de beek voor een spelletje witvissen. 

0 comments:

Post a Comment